Kilderi

Kildelege

Del denne side:

Kildeleg: To unge piger, der wrestler og kilder hinandenHer har du forslag til lege og spil, hvor alle bliver kildet.

Vi har jo nok alle prøvet at jagte en, som kildes, når hun bliver fanget eller brydekampe, hvor taberen bliver kildet. Det kan være vældig morsomt og forfriskende, men her er det ofte kun en, der er offeret.

I disse lege har alle en lige chance for at blive kildet..En sangleg

Melodi: Mester Jakob
(Hænderne holdes bag ryggen) Mine hænder, mine hænder,
(hænderne tages frem og rækkes op) Her er de, her er de
(vink med hænderne) se hvor de kan vinke,se hvor de kan vinke,
(gem hænderne bag ryggen) gem dem væk, gem dem væk.

I de efter følgende vers erstattes tredje linie med:
...(der klappes i takt)hør hvor de kan klapppe...
...(der bankes i bordet eller hvad der er at banke i)hør hvor de kan larme...
...(deltagerne kilder hinanden)mærk hvor de kan kilde...


Bomben

Dem ene deltager gemmer et vækkeur eller en mobil, som er sat til at gå i gang med alarmen efter et antal minutter, I bliver enige om. Dem amdem. der ikke har set hvor "bomben" er gemt, underkaster "terroristen" tortur i form af kildning. Her kan man så afprøve de mest kildne steder for at få "terroristen" til at give efter og røbe stedet. Terroristen kan få en pause ved at sige et forkert skjulested, men så kildes der videre.
Hvis terroristen holder ud til "bomben går af" gentages sceneriet. Hvis terroristen giver efter, byttes rollerne om. Det afprøver udholdenheden overfor kilderi.


Kilderafle

To terninger med hver sin farve og et raflebæger.
De to terninger kastes af den, der skal kildes. Den ene terning angiver hvor der skal kildes, det aftaler I på forhånd. Den anden angiver minutterne. Ved to seksere får man en frirunde uden at blive kildet. Ved to ettere bestemmer den anden hvor der skal kildes og hvor længe.
Der kan bruges en tredje terning, hvis man har en sådan. Så er det tre ettere, hvor toppen bestemmer og tre seksere, der giver frirunde.
1 = du bliver bundet sikkert og kildet 2 = du bliver bundet let og kildet 3 = du bliver sat på og kildet 4 = du bliver holdt nede og kildet 5 = du er helt fri, mens du bliver kildet 6 = du har lov at gøre modstand mod eller flygte fra kilderiet.


Kildeskjul

Leges som helt ordinær gemmeleg, men med det ekstra krydderi at du bliver kildet, når du bliver fundet.
Der er så den variant, at det er den der leder, der kiildes og kilderiet udføres så mange minutter, som det tog ham at finde den, der skjulte sig.


Gæt hvad det er.

Den, der kildes, får bind for øjnene og skal gætte, hvad det er han kildes med. Der er tre gæt. Hvis han gætter rigtigt, skal kilderen have en kildetur.


Kildeludo

Reglerne er fuldstændig som ordinært ludo, men den, der jages hjem, skal kildes efter følgende regler.

Før start

Deltagerne skal udfylde et skema, hvor der ud for 4 skal stå de steder, hvor de er allermest kildne, 3 og 2 steder hvor de knap så kildne og 1 der, hvor de er mindst kildne, men dog stadigvæk kildne (steder, hvor man ikke er kilden, må ikke skrives). Når de bliver jaget hjem og der så er 4 brikker hjemme, så skal de kildes på de steder, der står ud for fire, de steder ud for 3, hvis de har 3 brikker hjemme og så fremdeles.


Regler for den, der kilder

Den, der jager en modstander hjem, kilder hende det antal minutter, som terningen viste ved det udslagsgivende slag, fra 1 til 6 minutter, ved stjerne 8 minutter. Ryger offeret hjem, fordi han havner på en optaget globus, kildes du ham i 10 minutter. Der kildes på steder efter reglerne ovenfor.

 • Har du kun en brik ude, har dit offer lov at kæmpe imod og/eller flygte fra kildningen.
 • Har du to brikker ude, så skal dit offer så vidt muligt ligge stille og modtage straffen, men du må ikke gøre noget for at holde fast.
 • Har du tre brikker ude, må du holde offeret fast efter selvvalgt metode.
 • Har du alle fire brikker ude må du binde offeret i selvvalgt stilling.
 • Ved mere end to deltagere:
 • Har du ingen eller kun en brik ude, kan du bare se på. Du kan tage billeder/video.
 • Har du to brikker ude, har du lov at spærre en flugtvej for en, der kildes.
 • >Har du tre brikker ude, har du lov at hjælpe med at holde en fast, der kildes.
 • Har du alle fire brikker ude, så har du altid lov til at være med til at kilde.
 • Slutfasen
  Den, der får en brik i mål, kilder en, som han/hun er blevet kildet meget af i spillets løb, metode selvvalgt, antal minutter efter udslagsgivende terningslag. Ved kun to deltagere kildes den anden slet og ret.
  Den, der har fået alle fire brikker i mål, er ude af spillet efter at have kildet en anden deltager ifølge forrige afsnit og kan ikke kildes mere, må heller ikke være med til at kilde. Han/hun kan tage billeder/video.
  Undtagelsen er, at taberen får en kildetur af alle andre deltagere, ved kun to deltagere kilder vinderen taberen.

  Vil I prøve kildeludo, men har I ikke et ludospil?
  Køb et spil her:
  Spilkompagniet